pátek 20. září 2013

Na dosah ruky - 22.

Prý mám napsat 15+, ale vy se pak budete těšit a ono nic moc, tak to raději ignorujte.
A vůbec, jsem cudná romatická dívka. Jak ti dva na sebe šáhnou - peřina přitažená nejmíň ke klíční kosti! - spouští se hlasitá hudba, kamera cudně pozoruje zachvívající se pelargónii na okně, následuje zatmívačka a střih na snídani v kavárně druhý den ráno. :-))





 


Natasha konečně zmizela za obzorem. Ve snaze rozehnat nějak ten pocit ve vzduchu, díky kterému hrozilo, že se na sebe vrhnou hned na kuchyňském stole, se nápadně v klidu nasnídali (Loki si udělal steak se samozřejmostí, která Starka, který nezvládal ani míchaná vejce, silně iritovala) a mluvili o všem možném a nějak přišla řeč na Thora.

"Co jste vlastně spolu dělali jako kluci?" vyptával se Stark. "Takové ty normální věci... překusovat žížaly ve vzduchu, olizovat mravencům zadečky...?"

Loki lehce zezelenal a zdálo se, že ho právě přešla chuť k jídlu. "Mravencům?"

"No jasně," zakřenil se Stark. "Praktické ověření faktu, že kyselina mravenčí je fakt kyselá. Jeden z prvních vědeckých experimetů."

"Z toho soudím, že zdejší mravenci nejsou takhle velcí?" ukázal Loki mezi prsty asi patnáct čísel.

"Ne!" zhrozil se Stark. "To si odmítám představovat a beru zpět pro jistotu i ty žížaly. Co teda dělají malí asgarďané?"

"Už je to dávno," pokrčil Loki rameny, "od té doby se událo příliš mnoho věcí. Mám dojem, že co dostal bratr první meč, nepustil ho z ruky. Naše hry se staly spíše bojovým výcvikem. Ukážu ti ale jednu věc, ve které jsem ho vždy porazil – bude se ti to líbit."

Natáhl se k zásuvce pro jeden z nožů, poměrně dlouhý a ostrý expemplář, a několikrát nad jeho ostřím přejel prsty, jako by ho protahoval do dálky. Potom vzal list papíru, podržel ho tak, aby Stark dobře viděl, a nožem přejel shora dolů hezký kus od něj. Papír se hladce rozpadl na dvě poloviny.

"Jak jsi to udělal?" vyrazil ze sebe nadšeně Stark, napůl si jistý, že je to kouzelnický trik, ale stejně tak přesvědčený, že celou dobu viděl Lokimu na ruce.

"Magie," zazněla blahosklonná odpověď. "Jednoduchá magie – ostří je vlastností nože. Kdyby šlo o vypůjčenou vlastnost, bylo by to náročnější a v řídké midgardské realitě vyžadovalo přípravy."

Stark si podal obě půlky papíru a zavrtěl nad nimi hlavou. "Úžasné... poslyš, můžu hádat? Thor to zkusil, nešlo mu to, naštval se a nůž někam hodil."

"Většinou někam, kam jsem nedosáhl," pousmál se Loki a jediným gestem útržky zase spojil dohromady. Starkovo nejniternější vědecké já upadlo do hluboké deprese, ale zbytek docela vesele zkoumal papír, jestli je na něm něco vidět.

"Moc pěkný trik."

"Může být i praktický," řekl Loki a namířil nožem na Starka. Ten strnul. Nevěřil doopravdy, že mu Loki ublíží, a už vůbec ne, že by na to použil kuchyňský nůž, ale mířil mu přímo na srdce a v úsměvu prosvítalo něco zlověstného. "Dokonce i na jemnou práci."

Dobře. Tohle už bylo děsivé.

Loki lehce pohnul rukou, se zjevnou opatrností. Stark ucítil na hrudi jemné šimraní a o kruh na hrudi něco zachrastilo. Potom pár rychlých pohybů – a tričko spadlo na zem, rozřezané na několik pruhů.

"Hej! Líbilo se mi!" zaprotestoval Stark. "Ta skupina už dávno neexistuje a měl jsem ho z koncertu a... "

Ale Loki zatím odložil nůž, třemi kroky překonal tu nekonečnou vzdálenost mezi nimi, a s viditelnou chutí začal pevnými dlaněmi přejíždět po odhalené kůži. Nic přehnaně jemného, šel si rozhodně po svém. Tony se sotva stačil nadechnout, když se Loki sklonil a se samozřejmou rutinou dlouholeté známosti ho začal líbat. Neoblomně ho zatlačil pár kroků dozadu a pak vysadil na kuchyňskou linku. Jestli snad měl Tony v plánu protestovat, že je to příliš nedůstojné, že není ženská nebo cokoli, rychle to pustil z hlavy. Dorovnala se takhle jejich vzájemná výška, což dodalo líbání novou a příjemnou dynamiku, a navíc bylo prostě zatraceně skvělé mít Lokiho tak blízko – což byla asi jediná věc, na kterou dokázal Tonyho mozek myslet - zvlášť když ho nohama objal kolem pasu a různá citlivá místa se tak dostala vzájemně na dosah.

V nějakých krátkých záblescích konkrétnějších myšlenek si stačil ještě pomyslet, že Loki v tom celém taky musí mít pěkný guláš, protože jeho odhodlání začínat si či nezačínat spolu bylo asi tak stejně stálé jako to jeho. Asi bylo jen otázkou času, než se sejdou na stejné vlně... což se stalo právě teď... takže...

"Pane, naléhavá zpráva ze Shieldu," ozval se Jarvis. Když nikdo nedal najevo, že by jeho slova slyšel, ozval se důrazněji: "Pane Starku! Nejvyšší priorita!" Loki někdy tou dobou přitisknul dlaň do míst, která z Tonyho vyloudila tlumené zaúpění a pohled na jeho rozvášněnou tvář poslal šíp přímo do jeho vlastních velmi citlivých míst a rozhodně ani jednoho z nich nezajímalo nic, co by jim mohl Jarvis sdělit.

Dobrá, něco proniklo: červená blikající světla a vřískavý zvuk poplašné sirény. "POPLACH! POPLACH!"

Stark vyletěl jako vystřelený z praku.

"Co se děje?" vykřikl a vrhnul se pro náramek lokalizující ironmanská brnění. Na Lokim se aktivovalo jeho asgardské oblečení a vypadal v kuchyni jednak zcela nepatřičně, jednak se tam rázem trochu špatně vešel.

"Agenti Shieldu objevili centrální sklad Chitauri company. Musíte tam být do dvaceti minut," oznámil Jarvis a měl tolik slušnosti, aby zněl trochu omluvně. Stark zabořil hlavu do dlaní.

"Tolik sexuální frustrace musí zanechat následky na zdraví," prohlásil útrpným hlasem, byť poněkud tlumeně. Loki vydal nějaký zvuk, který mohl být stejně zasmáním jako souhlasem. Přistoupil ale zezadu ke Starkovi a položil mu dlaně na ramena. Napjaté svaly ochotně pod jeho teplýma rukama povolily.

"Není všem dnům konec," zašeptal mu do ucha tím svým vzrušujícím, vemlouvavým způsobem, ze kterého Starkovi naskakovala husí kůže a který ho přiměl zauvažovat, jestli ve skutečnosti nemají spoustu času, ve kterém se toho dá tolik stihnout... Loki, jako by mu četl myšlenky, přejel dlaněmi z ramenou na hruď a na břicho. Tony roztřeseně vydechl a pevně zavřel oči. Vlastně to udělal proto, aby se ovládl, ale okolní svět rázem zmizel a přestal být důležitý, zůstaly jen nejasné barvy pod očními víčky, Lokiho ruce, které mu rozepínaly kalhoty a s hladovou nedočkavostí se dobývaly pod ně, rty, které mu s ušním lalůčkem dělaly věci, na které by měl být zbrojní pas. Tony málem poklesl v kolenou, ale Loki ho jednou rukou objal a nebyla to váha, která by ho mohla jakkoli obtěžovat. Své vlastní vzrušení přitiskl mezi Tonyho půlky a ten tlak a dlaň, která ho objala a stiskla, horko a příliš dlouho gradované napětí způsobilo, že reagoval jako kdyby mu bylo šestnáct. Snad zašeptal Lokiho jméno; možná ho vykřikl. Rozhodně vzdychal a vycházel mu vstříct, té ochotné ruce, která mu přinášela tolik vítanou úlevu, teplu, které mu sálalo do zad, rtům. Explodoval až příliš brzy, prudce a nezadržitelně, dokonale ponořený do vlny rozkoše. Když pak konečně otevřel oči, uslyšel svůj prudký, zrychlený dech a uvědomil si, kde jsou, ucítil úžas a cítil, jak se mu rty samovolně roztahují do širokého úsměvu.

"Tak tohle ti rozhodně musím oplatit," vypravil ze sebe malátně i nadšeně, protože tohle byla vlna, která mu přinesla rozklepaná kolena i spoustu energie.

"Nemusíš," tiše se zasmál Loki. "Byl jsi příliš vzrušující a příliš blízko." Lehce mu přejel rty po tváři. "A mé tělo zbožňuje tvůj hlas," zašeptal ještě a Tony se poněkud nepříčetně zakřenil. Otočil se v Lokiho náručí a na okamžik ho objal. Kruh na jeho hrudi cinknul o nějakou kovovou součástku napůl aktivované zbroje.

"To ale vážně není fér," postěžoval si a napůl rezignovaně dodal: "A to spíme v jedné posteli." Přestat se usmívat by teď nedokázal ani kdyby šlo o život.

"Mmmm... Centrála?"

"Jo! Centrála! Jarvisi, souřadnice. Loki, dlužíš mi tričko - "

"Vlastně jsi vypadal, že ti za to stálo."

" - a ruce pryč, nebo budu muset restartovat mozek."

Za pár chvil už Iron man a Iron god vyletěli směrem na sever a na nadcházející události se dokázali soustředit s mnohem větším zájmem, než by tomu bylo, kdyby nic nebylo, takže ještě že. Že.

"Starku, konečně," vrčel Fury a jeho hlas ve sluchátkách praskal atmosférickými poruchami, "musíme zkoordinovat akci. Máme technické problémy, nabíráme zpoždění. Ne že se budete do něčeho pouštět na vlastní pěst!"

"To by mě ani ve snu," ujistil ho Stark, příjemně potěšený tím, že to tam bude moci vybílit bez dohledu Shieldu za zadkem. Skutečně velmi stál o to, aby získal některé zbraně Chitauri k vlastnímu prozkoumání.

"Budeme tam za třicet pět minut, čas do spojení plus dvacet," dodal Fury a přerušil spojení.

"Jarvisi?"

"Dvě minuty, pane."

"Výborně. Detaily, prosím. Loki, pravá šest."

"Úkryt je vybudován ve skalním masívu, dříve sídlišti malesitských indiánů, opuštěno v polovině osmnáctého století. Celková rozloha chodeb se udává přes pět kilometrů a táhnou se hluboko pod kopce, podle starších zpráv navazují na původní jeskynní systém. Mapy nejsou k dispozici."

"Kolik to má vchodů?"

"Tři. Podle údajů Shieldu jeden z nich zůstal uzavřený, další dva jsou používané." Starkovi i Lokimu se před očima objevilo schéma terénu s vyznačenými vchody a několika  málo chodbami, které byl Jarvis schopen z té dálky oskenovat nebo měl k dispozici spolehlivou mapu. Jako malá rudá slunce na mapě zářila technická zařízení: podle všeho generátory na výrobu elektřiny. U obou vchodů stálo několik nákladních vozů.

"Začal bych jižním," řekl Stark. "Lepší terén a použitelnější mapa."

"Rozumím," ozval se Loki. "Jdeme dolů, přiblížení těsně nad zemí."

Oba muži prosvištěli mezi dvěma vysokými kamennými bloky a bleskem se propletli podél táhlého úbočí mezi balvany až na dohled vchodu. V dobách, kdy bylo v údolí více vody, to muselo být hezké místo: kopce tu tvořily úhlednou proláklinu a vstup do sídliště byl částečně dostavěný, zdobený a podepřený sloupy. Kdyby tu bylo pár stromů a kolem si hrály děti... ale to už bylo dávno; prameny vyschly a zůstaly jen závěje načervenalého písku.

"Vidíš někoho?"

"Ne."

To bylo přinejmenším zvláštní: mohlo to znamenat, že jsou ChC buď velmi lehkomyslní a sebejistí, či že nemají dost lidí; a nebo přesně naopak a hlídky byly pečlivě ukryté a zajištěné před běžnými sledovacími metodami. Jenže Stark neměl chuť na nějakou jemnou diplomatickou práci, na Furyho čekat nechtěl a rozdělit se, aby zajistili oba vchody, nemohli. Jeho hlavní zbraň byla proto rychlost a překvapení. Nenechat je utéct. Dostat se do jejich centra. Bleskově zajistit všechno a všechny.

Přistáli přímo před vchodem a jak byli domluvení, Loki vešel první, Stark ho kryl. Vstupní hala byla prázdná, jen podél stěn stála vyrovnaná řada beden, které působily, že jsou tu celé věky. Gesto: všechno v pořádku. Tentokrát šel první Tony. I další místnost se zdála být úplně prázdná. Loki. Stále nic. Proplétali se v opatrném tanci vzájemného jištění stále kupředu bludištěm chodeb a místností. Denní světlo z velkých oken kolem vstupu se dávno ztratilo někde vzadu a pohybovali se v naprosté tmě, odkázaní na přístroje a monitory.

"Tohle už je podezřelé," řekl Stark tlumeně, "Shield nemívá tak špatné informace. A jsou tu přece ty energetické zdroje. K jednomu z nich se blížíme."

"Možná jsou zalezlí hlouběji, nebo obývají jen malou část na jiném kraji," řekl Loki, ale na hlase bylo znát, že se mu něco nezdá.

"Možná."

"Ale spíš je to celé past."

"Proč mys-"

Přerušený byl jakousi hromovou ranou, explozí, která se podzemím rozlehla mnohokrát zesílená stísněnými prostory a ozvěnou. Ještě než dozněla, přidal se k ní další rachot. Znělo to přesně jako obrovská hromada kamení, která se sype do prázdných chodeb a místností. Jako celé tuny kamení.








Žádné komentáře:

Okomentovat